085 071 8365 info@ace-europe.nl

ACE Lab

Slimme innovaties die de branche veranderen

De meeste innovaties in de wasstraat branche komen uit ons eigen ACE LAB. Daarmee zijn we trotse partner en adviseur van honderden wasstraat eigenaren en startende ondernemers die op het punt staan een wasstraat te beginnen. Samen met Holz en onze andere leveranciers kijken we continu hoe we bestaande techniek nog beter kunnen maken, en zetten we innovaties in de markt die grensverleggend zijn, voor ondernemers en voor klanten.

Eerdere ACE innovaties die de branche naar een hoger niveau tilden

Express auto wassen:

Door slimme toepassing van techniek is voorbehandeling met een hoge drukreiniger verleden tijd. Auto’s kunnen nog sneller worden gewassen en is er minder personeel nodig.

Bestaande panden ombouwen tot wasstraat:

In het verleden betekende een nieuwe wasstraat een nieuw te bouwen pand, door maatwerktechniek is dat verleden tijd en kunnen bestaande panden op toplocaties geschikt gemaakt worden om een wasstraat te beginnen.

Gratis stofzuigen:

Door te innoveren naar een full service aanpak, waarbij stofzuigen gratis wordt aangeboden, worden meer klanten getrokken en komen ze ook nog eens vaker terug.

Interieurbaan:

ACE was de eerste die in Nederland een interieurbaan bouwde en daar alle techniek voor ontwikkelde. Een meesterwerk om te zien en te beleven voor ondernemers en klanten. Een service waar klanten keer op keer voor terug komen.

Betalen via automaten en kentekenherkenning:

Door betalen nog makkelijker te maken kunnen er meer mensen per uur door de wasstraat. Door slimme innovaties zoals het gebruik van QR codes, kentekenherkenning en contactloos betalen is er ook nog eens minder personeel nodig.

Innovaties waar we op dit moment hard aan werken

Wasstraten voor grotere voertuigen:

Op dit moment worden grotere voertuigen nog vaak met de hand gewassen. Dit is tijdrovend en arbeidsintensief. Daar willen wij verandering in gaan brengen door wasstraat techniek te ontwikkelen die is afgestemd op bussen, vrachtwagen en campers.

Revolutionair nieuw stofzuigerplein:

Vaak staan stofzuigers in wasstraten de hele dag aan, niet het meest optimaal voor het energieverbruik en niet heel duurzaam. Samen onze technisch tekenaar zijn we hard bezig met de ontwikkeling van een revolutionair ontwerp. De stofzuiger schakelt pas aan als de auto er staat waardoor het verbruik drastisch wordt gereduceerd.

 

Lees het interview over het stofzuigerplein hier

Verder terugdringen van waterverbruik

Inmiddels wordt met onze techniek al 90% van het water hergebruikt, dit gaan we nog verder terugdringen. Innovatie op dat gebied is een continu proces, om uiteindelijk naar slechts 25 liter per auto te gaan, of misschien zelfs nog minder.

V E R D E R  L E Z E N ?

Bekijk onze interviews

Klantbeleving waar klanten voor terug komen

Beleving wordt steeds belangrijker voor klanten. Autowassen draait steeds meer om het creëren van een bijzondere ervaring en klantreis. Als klanten aankomen bij de wasstraat, erdoor heen gaan en er met de auto weer uit komen. Een unieke totaalbeleving draagt voor een belangrijk deel bij aan de klanttevredenheid en daarmee aan het verhogen van de ‘gunfactor’ voor je bedrijf. ACE levert veel ideeën en de bijpassende techniek om een onderscheidende klantbeleving neer te zetten. Dat doen we met onder anderen lavabogen, polishbogen, unieke led- verlichting, tv-schermen en aftellichten. Deze kunnen we inpassen bij nieuwbouw en bij bestaande wasstraten. Onze inspiratie doen we vaak op in de Verenigde Staten en door goed om ons heen te kijken in andere sectoren waar beleving belangrijk is.

Een eerste indruk om niet te vergeten.

De eerste indruk van de klant wordt vaak bepaald door de eerste medewerkers die ze zien. Ook dit is wezenlijk onderdeel van de klantbeleving. Uitstraling, enthousiasme, inhoudelijke kennis, en een prettige manier van communiceren zijn essentieel. De afdeling Opleiding & Training kan, middels coaching on the job, hier ondersteuning in bieden.

Duurzaamheid

Ook in de wasstraat branche is duurzaamheid niet meer weg te denken, zeker met de huidige energieprijzen. Wij zijn continu bezig om water- en energieverbruik verder terug te dringen. Voor een beter milieu én een beter rendement. Het mes snijdt dan ook aan twee kanten.

Waterbesparing:

We voegen alleen water toe dat niet teruggewonnen kan worden. Dit kan ook omdat we continu innoveren in waterzuiveringstechniek, met schoon water kan je namelijk gewoon weer wassen. Het streven is maximaal 25 liter water per auto toe te voegen. Less is more.

Energiebesparing:

Ook op dit gebied zijn er tal van initiatieven. We hebben led-verlichting de standaard gemaakt, en werken aan techniek die stofzuigers alleen laat draaien wanneer het nodig is. Door de inzet van frequentiegestuurde motoren reduceren we stroompieken en kan gestuurd worden op gebruik in plaats van alles continu maximaal aan te hebben staan.

—————– E I G E N  W A S S T R A A T  S T A R T E N

Wij leggen het hier uit

—————– B I J  O N S  W E R K E N

Bekijk hier de mogelijkheden