085 071 8365 info@ace-europe.nl

—————– I N T E R V I E W

ACE Stofzuigsysteem

door Ruby Kamerbeek

Ontdek het nieuwste en meest rendabele stofzuigerplein ooit gemaakt

Na twee jaar ontwikkeling en een hele rits aan prototypes, is het zo ver: de nieuwe standaard voor stofzuigerpleinen is gelanceerd. ACE, in samenwerking met leverancier Formula Air,legt met dit stofzuigerplein de lat op nieuwe hoogte,
en daar gaan we je alles over vertellen.

Bekijk de videotour van het stofzuigerplein.
Het stofzuigerplein: tot voor kort het ondergeschoven kind in de innovatieslag
Ruby Kamerbeek van ACE, neemt ons mee in hoe het idee ontstond: “het stofzuigerplein is lange tijd onberoerd gebleven. Je had de standaard manier met een leidingbuis, waar alle stofzuigers op aangesloten waren. Die ene zuigmachine staat constant te loeien, los van het plein staat nog ergens een bandenpomp en op weer een stukje lopen de doekjesautomaat. Twee jaar geleden vonden we dat mooi geweest en begonnen we met nadenken over hoe het anders en vooral beter kon. Voor de klanten, maar ook voor de ondernemers.”

Iedere plek heeft zijn eigen zuil, die je tailor-made kunt invullen voor jouw wasstraat
Het resultaat is een strakke aluminium zuil, die rechtstreeks uit een Science Fiction-film lijkt te komen. De units zijn in elke gewenste RAL kleur te leveren en bieden een alles-in-één oplossing, waarbij alle opties die op een huidig stofzuigerplein te vinden zijn, in één zuil worden verwerkt. Een grote verbetering voor klanten, alles op één plek naast je auto. Ook voor wasstraat ondernemers zijn er veel voordelen, Ruby legt uit: “normaal gesproken kregen we losse wensen binnen voor de pleinen. Dan kost het je wel elke keer 3.000 euro voor een doekjesautomaat, 3.000 euro voor een bandenpomp en ga zo maar door. Nu kan je units aanschaffen en kiezen wat je daarin wilt plaatsen. Mocht je behoefte hebben aan een bandenpomp, dan kan die in de zuil. Maar net zo makkelijk laten we die eruit, of monteer je hem later nog in. Je kan de zuil altijd blijven upgraden en aanpassen.”

De winst voor de ondernemer zit in energiebesparing en extra verkoop
Van oudsher is een stofzuigerplein geen winstkanon. De service wordt veelal gratis aangeboden, al dan niet met een tijdslimiet op het zuigen zelf. Maar de future proof zuilen van ACE terugverdienen, is zeker mogelijk: “we sturen aan met drie motoren die trapsgewijs werken. Als een auto bij een zuil komt staan, ziet een sensor dat. Zodra de bestuurder op een knop drukt, gaat de motor werken. Als alle zuilen dus leeg zijn, gaan alle kleppen dicht en staat er geen motor meer aan. Dat zorgt voor enorme energiebesparing, in tijden dat energie de stofzuiger van je bankrekening is. Daarnaast is het in het kader van duurzaamheid natuurlijk ook een enorme winst.”

Met contactloos betalen kunnen klanten bij iedere zuil doekjes en of parfums aanschaffen
Maar niet alleen energiebesparing is de manier om rendement te behalen: “in alle palen zit een systeem om contactloos met je pas of telefoon te betalen. De combinatie van dichtbij en makkelijk betalen zorgt voor een lagere drempel om bijvoorbeeld doekjes of parfums uit de zuil te kopen. Hierdoor maakt de consument deze uitgaven makkelijker. Ook kan je, als je bijvoorbeeld twee zuilen bij een tankstation plaatst, ervoor kiezen om toch te laten betalen voor zuigtijd. Omdat de techniek erin zit, zijn alle opties mogelijk.” vertelt Ruby enthousiast. En niet onbelangrijk: aan elke unit zitten twee stofzuigslangen, links en rechts, die apart aangestuurd worden en geactiveerd moeten worden met een drukknop. Zo hoeft de klant niet met een slang het dak over, gebruik je alleen de kant waar je ook echt mee zuigt en gaat de motor pas aan als de klant de knop indrukt.

Elke zuil heeft heldere LED verlichting en een eigen opvangbak

Dat er niet constant een centrale motor staat te loeien, is fijn voor de energiekosten maar ook voor het gehoor van de gebruiker. Daarnaast heeft elke zuil een eigen opvangbak voor het zuigafval, in plaats van één centrale bak. Zo hoef je niet één keer per dag, maar slechts één keer per twee weken te legen.” legt Ruby uit. En ook ’s avonds kan de zuil goed worden gebruikt. Elke unit heeft LED-verlichting op een hoek van 45 graden, zodat je de binnenkant van je auto helder kan zien tijdens het schoonmaken.

Door intelligente besturing met touch screen display kan alles perfect worden gemonitord
De leidingen zitten in een betonnen bak, die wordt geplaatst onder de grond. Maar na plaatsing zwaait ACE natuurlijk niet af: “de units zelf zijn van aluminium en heel onderhoudsvriendelijk. Maar ook de motoren zijn makkelijk te monitoren via de touch screen display op de besturingskast. Hierop is alles in te zien en aan te sturen.” Ook kan ACE makkelijk meekijken als er bijvoorbeeld een storing is. “We krijgen dan automatisch een melding op kantoor. Hiermee kunnen we vrijwel alles op afstand verhelpen of in ieder geval signaleren.”
Benieuwd hoe het er in het echt uitziet? Of heb je andere vragen?

De eerste versie van het plein is te zien in Hulst, bij Fox Autowas. De nieuwste versie, zoals hij ook geleverd zal worden als je hem nu besteld, staat bij Carwash Uden. En vanaf medio januari 2023 kan bij Carwash Schijndel de 3de locatie worden bewonderd. Voor meer informatie kunt u bellen met ACE +31 850 718 365 of een mail sturen naar info@ace-europe.nl.

V E R D E R  L E Z E N ?

Bekijk onze interviews