085 071 8365 info@ace-europe.nl

—————– I N T E R V I E W

Stefan Felix

Operationeel directeur Washin7

Stefan Felix, 34 jaar en sinds 3,5 maand vader. Houdt van tennissen, gezelligheid en, niet onbelangrijk, is operationeel directeur van vijf wasstraten. Afgestudeerd in hbo Economie, Management en Recht, wilde Stefan in 2011 níet bij een bank of verzekeringsmaatschappij werken. Maar waar wel? Het werd Washin7, het bedrijf van Frank Vekemans dat toen nog beperkt was tot twee vestigingen. Het bleek een match made in carwash-heaven.
Een Suzuki Swift uit 1994 of een Mercedes G-Klasse uit 2022: iedereen is welkom
Als hij mag vertellen over Washin7, licht Stefan Felix op: “we hebben een heel divers palet aan klanten bij de 5 vestigingen, waarvan 90 procent particulier en 10 procent zakelijk. Die bedienen wij allemaal volgens onze drie speerpunten; snelheid, beleving en kwaliteit. Het meest sprekend daarin is snelheid, waarbij we met de machines van ACE een capaciteit hebben van 120 auto’s per uur per wasstraat. Dat is dus één auto per halve minuut die de baan op kan. Dat gebeurt niet in de praktijk, maar geeft aan dat er nooit lange wachttijden zullen zijn, en dat is in deze maatschappij belangrijk voor de klant. Binnen 5 minuten heb je dan een schone (en droge) auto. Daarin lopen wij voorop als je kijkt naar collega’s.”
Een wasstraat beginnen, dat betekent nadenken over de klantbeleving

“Die beleving heeft ook te maken met de kleuren die we gebruiken” legt Stefan uit. “Vroeger waren wasstraten smoezelig met oude borstels. Wij hebben 5000 vierkante meter aan brandschone, oranje vloer, met machines in onze merkkleuren. Als klanten binnenkomen, staan ze te kijken dat je hier je auto kan laten wassen. Vaak geven we dan ook nog een ijsje, een blikje frisdrank of een kopje koffie. Alles om de beleving zo goed mogelijk te maken, waarbij natuurlijk al ons personeel ook gefocust is op de klantvriendelijkheid. Die extraatjes, die maken de beleving. En die krijg je bij collega’s toch vaak niet.”

De wasstraat kopen is 1, die perfect draaiende houden: dat is de crux
Voor het derde speerpunt, het stukje kwaliteit, rekent het team van Stefan op ACE: “We maken veel gebruik van het onderhoudsteam van ACE. Als een klant van ons te maken krijgt met een stilstaande machine, dan is dat funest voor je mond-op-mond reclame. ACE neemt dat serieus en er wordt alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat er nooit een machine nooit stilstaat” legt Stefan uit. En die goede relatie, dat is een wisselwerking, zo vertelt hij: “We krijgen continu het idee dat wij ook een goede klant voor ACE zijn. We beknibbelen niet op prijsafspraken, maar gaan voor een duurzame, gelijkwaardige samenwerking. Als we dan bellen dat we echt iemand nodig hebben, dan wordt dat meteen voor ons geregeld. We worden op deze manier volledig ontzorgd.”

“Het plezier van de consument, dat geeft de grootste kick”

Want ook op de (brandschone, oranje) vloer zelf is Stefan, als operationeel directeur, nog genoeg aanwezig. “Het directe contact met de consument, daar kick ik enorm op. Bij fabriekswerk kan je dat plezier krijgen van honderd doosjes met spijkers vullen, maar ik vind de blijdschap van de klant met een schone auto het mooist” zegt hij. Al brengt de baan natuurlijk ook uitdagingen met zich mee: “we zijn drie dagen per jaar gesloten, dat betekent dat je er altijd mee bezig bent. Als iets stilvalt, loop je enorme omzetten mis. Een andere uitdaging is de krappe arbeidsmarkt, al opent dat ook weer deuren. We wilden altijd een jong team, maar hebben nu een ervaren bedrijfsleider aangenomen en dat loopt hartstikke goed, daar word ik blij van!”

Met Washin7 kiezen we bij ACE voor de no nonsense mentaliteit

Waar Stefan ook blij van wordt, is het openen van nieuwe locaties. Zijn grote trots is de Washin7 vestiging in Bergen op Zoom. Hij vertelt: “die locatie heb ik zelf gevonden. Ik was lang op zoek en zag toen het pand op het kruispunt. Als je dan een locatie opent, ga je toch weer over je leverancier twijfelen. Helemaal in het begin heeft Frank een marktonderzoek gedaan; ‘waar kan je het best je wasstraat kopen’. Toen kwam ACE al uit de bus als de top drie, of nou eigenlijk, gewoon de top één. En nu nog, bij ACE komt Sebastiaan langs, die denkt met je mee over je concept en met de expertise en non nonsense mentaliteit, daar kom je uiteindelijk het verst mee. Inmiddels gaat de vertrouwensband twee kanten op, want voor de bouw moeten wij onze zaken op orde hebben. Nu weet Sebastiaan of Wilco: als de vloer geschuurd moet zijn voor de machine, dan is die geschuurd op het moment dat zij komen leveren.”

“Arbeidsintensievere onderdelen in een tijd van automatisering”

En met die vertrouwensband, is het ook makkelijker om samen te experimenteren. Zo heeft Washin7 als één van de weinige wasstraten in Nederland een vestiging met interieurbaan. Een gokje, zo geeft Stefan toe: “dat is een uitdagend traject geweest. Je bent aan het bewegen naar steeds meer machines en automatisering en dan neem je een interieurbaan die weer heel arbeidsintensief is. Ook met de krappe arbeidsmarkt geen makkelijke opgave. Maar dan zie je toch weer het harde resultaat. De interieurbaan trekt meer bezoekers en heeft nu dus echt een bewezen toegevoegde waarde.”

Er is nog veel te winnen bij een wasstraat beginnen

Advies voor de beginnende ondernemer heeft Stefan ook zeker nog, behalve natuurlijk in zee gaan met ACE. Hij legt uit: “wat de branche ook zo leuk maakt is dat er nog zoveel te winnen is. Wij zijn daarin ook best vooruitstrevend, maar er zijn nog zoveel stappen te zetten. Natuurlijk op het gebied van duurzaamheid. Je wil het voor de wereld graag goed doen en dat is natuurlijk ook goed voor de portemonnee, dat snijdt aan twee kanten.” Met Washin7 is de ambitie in ieder geval om naar 15 vestigingen te groeien. Met die ambitie, zou Stefan wel ook graag zien dat de wereld van de wasstraat gezellig blijft: “laten we als ondernemers goed met elkaar omgaan. De concurrentie is er, maar nog niet zo heftig als bijvoorbeeld de supermarktwereld. Plekken worden schaarser, maar je moet geen omzet gaan afknagen of elkaar dingen misgunnen. Dan blijft de branche mooi.”

V E R D E R  L E Z E N ?

Bekijk onze interviews