085 071 8365 info@ace-europe.nl

—————– I N T E R V I E W

Marien Verhaaf

Carwash Druten

Na een glansrijke carrière met een eigen montagebedrijf in aluminium ramen en deuren, besloot Marien Verhaaf te investeren in zijn toekomst. Sinds 1999 was hij dag in dag uit op de bouw te vinden, maar wist toen al: een schone auto, dat is je visitekaartje. En zoals het gezegde gaat, één plus één is twee, en Marien wist het: ik ga een wasstraat beginnen. Nu, zes jaar later, kijkt hij vanuit zijn kantoor in Carwash Druten terug op de beste beslissing die hij ooit heeft genomen.
Een wasstraat beginnen, betekent het vinden van een goede locatie

En dat had bij Marien nog wat voeten in de aarde. De eerste poging, bij een locatie tegenover zijn dorp, bleek niet rendabel: “op die locatie hebben we de berekeningen gemaakt, maar dan kom je er financieel gewoon niet uit: veel te klein. Vervolgens ben ik actief op zoek gegaan en kwam ik hier uit, tussen Maas en Waal. Eigenlijk een heel beschermd gebied, met allebei de kanten op een lange tijd niets. Dat kan een nadeel zijn, maar we merken nu dat mensen zo tien minuten tot een kwartier rijden om bij ons te wassen. En dát geeft ons weer in dit hele gebied een monopolie!”
Als je kijkt naar de prognoses uit 2016, die halen we gewoon

Ook bij Carwash Druten was ACE, en in het bijzonder Sebastiaan, vanaf het begin nauw betrokken. Marien vertelt: “samen met Sebastiaan hebben we toen naar het totaalplaatje gekeken en daar heeft hij geweldig bij geholpen. Het is aan de voorkant een grote investering, dus daar wil je goed advies in hebben. En nu nog steeds is het contact met ACE altijd goed. Als er iets is, kan je altijd bellen en als telefonische hulp niet afdoende is, dan komen ze meteen langs. Tegenwoordig kan je zelfs facetimen om even een euvel te laten zien en dan kunnen ze zo advies geven op afstand. Vaak los je het dan zelf makkelijk op.”
Mensen in het dorp gaan niet naar de carwash, die gaan naar Marien

Al komt hij zelf niet uit het dorp, Marien is inmiddels een grote bekende in de omgeving geworden. Dit komt mede door de niet ophoudende stroom aan acties die hij verzint met de wasstraat: “bij ons kom je echt voor de beleving. We lopen qua digitalisering misschien wat achter, maar ik wil geen kentekens scannen. Je wordt door ons ontvangen, als je een kind mee hebt dan krijgt die een lolly of een stukje speelgoed en de koffie staat altijd klaar. Daarnaast hebben we altijd activiteiten, zoals een grote pieten disco op het plein, maar ook een dag waarop we allemaal Italiaanse auto’s laten langskomen. En met Moederdag, krijgt iedereen een appeltaart mee.”

De roll-over kan eigenlijk niet meer, de kettingbaan wordt de standaard

Maar ook voor de snelle wasbeurten komen mensen naar Carwash Druten. Een wasstraat kopen bij ACE bleek een goede keuze: “bij roll-overs in de buurt, daar sta je drie kwartier te wachten met twee auto’s voor je. Bij onze kettingband hebben we op het hoogtepunt 82 auto’s per uur gehaald. En dat kost je maar één of twee euro meer. Binnen vier minuten ben je door de hele kettingbaan heen én daar zit ook nog eens een gigantisch kwaliteitsverschil in. Mensen kiezen misschien nu nog voor de roll-over omdat hij naast de snelweg zit, of omdat hij net een fractie goedkoper is, maar als je je buren ziet rijden met een auto die wij gewassen hebben? Dan ben je om.”
In de zes jaar dat wij draaien, hebben we nog nooit een grote storing gehad

Een wasstraat beginnen is één ding, maar als een wasstraat stopt zit je met de gebakken peren. Daar heeft Marien, even afkloppen, nog nooit last van gehad: “afgelopen maandag sprong er een slangetje, trouwens pas voor de tweede keer in al die tijd, maar die vervang ik makkelijk zelf. Dat is ook het fijne aan het contact met ACE: je kan overal voor bellen, maar het is wederzijds vertrouwen. Zij weten dat ik niet voor een wissewasje bel, want als ik het zelf kan, dan doe ik dat ook. Dat is het handige van dat ik vrij technisch ben, waarbij ik trouwens ook in het begin bij de bouw veel zelf heb kunnen doen.”

Start als beginnende ondernemer onderaan de trap

Ook voor mensen die nu een wasstraat kopen, heeft Marien advies: “laat je niet gek maken. Elke euro kan je maar één keer uitgeven, dus denk na over je investeringen. Ik ben begonnen met vuilnisbakken van marktplaats, maar heb wel altijd over duurzaamheid en dus bijvoorbeeld biologisch afbreekbare shampoos nagedacht. Daarnaast moet je altijd je onderzoek doen naar de leverancier, maar zijn wij blij met ACE. Eén keer in de zes weken komt de monteur langs en er is altijd iemand bereikbaar. Ook zijn we een keer met z’n allen in een vliegtuigje naar een beurs gevlogen, dat zijn de mooie dingen.”

Nog een locatie zou toch wel mooi zijn

Dat Marien een ondernemer in hart en nieren is, dat is duidelijk. Al probeert hij de laatste tijd taken over te hevelen aan zijn bedrijfsleider: “ik heb thuis twee prachtige kinderen, een zoon Luuk van 8 en dochter Nina van 13, samen met mijn vrouw Hannie. In de toekomst zou ik nog wel naar Las Vegas willen, naar de BOVAG beurs, maar op het moment is het thuisfront ook gewoon heel belangrijk. Gelukkig werkt mijn vrouw ook in de zaak én zijn we verhuisd en wonen we hier nu vijf minuten vandaan.” vertelt Marien met een glimlach. En hoe thuis, vertrouwd en goed het ook voelt bij Carwash Druten… Marien durft voorzichtig te dromen over de toekomst: “dan zou nog een locatie toch wel mooi zijn…”

V E R D E R  L E Z E N ?

Bekijk onze interviews