085 071 8365 info@ace-europe.nl

—————– I N T E R V I E W

Kim Rijkers &
Roel Hendriks

Eigenaren Carwash Schijndel

Kim Rijkers en haar vriend Roel Hendriks zijn pas in de dertig, hebben twee jonge kinderen en sinds 27 februari een derde kind! In de vorm van een gloednieuwe carwash dan, maar daar ben je minstens zoveel tijd aan kwijt als een pasgeboren baby, merkt Kim nu al. Na het samen runnen van een boerenbedrijf, staan zij en Roel nu aan het roer van de carwash in Schijndel en dat is wel even wennen.

Door de ruiming van de boerderij is eigenlijk alles in een stroomversnelling gegaan

Van een boerenbedrijf naar de wasstraatwereld, het is niet de meest logische stap. Kim vertelt: “we zijn gaan denken wat we wilden gaan doen, hebben een beetje rondgekeken en kwamen bij een wasstraat terecht. Toen zijn we meteen gaan rondbellen, waar haal je zulke machines nou vandaan? Zo kwamen we al snel bij ACE terecht en stonden we binnen no-time bij Sebastiaan op de stoep voor een verkennend gesprek. En natuurlijk een kostenplaatje, dat we wel even op ons in moesten laten werken haha.” Maar het gesprek bleek een goede klik: Kim en Roel maakten het besluit om ervoor te gaan en te beginnen met het maken van de bouwplannen.

Wasstraat beginnen betekent: vragen, vragen, vragen!

Zonder kennis van de wasstraatwereld een wasstraat kopen en bouwen, begin er maar eens aan! Gelukkig hadden Kim en Roel geen schroom om aan ACE, maar ook aan andere wasstraateigenaren, veel vragen te stellen: “ik snap niet dat Sebastiaan nog vriendelijk tegen ons is, we hebben hem zo vaak lastiggevallen met vragen, ook in het weekend of als hij op vakantie was en je krijgt gewoon altijd antwoord”, lacht Kim. “Voor de komende tijd staat er ook een sessie gepland waarin we van Theo (de hoofdmonteur van ACE) alle machines goed uitgelegd krijgen inclusief schoonmaakschema’s en onderhoudsschema’s. Ik merk dat ik daar vooral erg veel behoefte aan heb!”

Mensen weten ons goed te vinden en rijden glanzend de deur uit

De doelgroep van de wasstraat in Schijndel is heel gevarieerd. Mensen komen in goed verzorgde luxe auto’s of juist in auto’s waarvan het lijkt alsof er al drie jaar geen sopje overheen is gegaan. Kim: “Dan verwachten mensen soms een wonder, maar een kapot rubbertje gaat onze wasstraat natuurlijk ook niet repareren haha. De meeste complimenten krijgen we wel echt over de glans. Zo was er laatst een klant die helemaal uit Oss kwam, maar vertelde dat hij echt naar ons toe komt omdat zijn auto twee weken schoon én glanzend blijft. Dat zijn toch wel de mooie complimenten en verhalen waar je blij van wordt als ondernemer.”
De klik, de reputatie en de degelijke machines van ACE waren allesbepalend

In aanloop naar de bouw is er met Sebastiaan veel contact geweest. Alle plannen zijn in 3D op papier gezet, waardoor fouten er al aan de voorkant konden worden uitgehaald. “Dat we überhaupt voor ACE kozen kwam wel echt doordat we alleen maar goede geluiden hoorden. Ook hadden we met Sebastiaan meteen een klik en merk je dat hij vakman is, geen verkoper. Roel wilde heel graag twee dakwalsen, maar Sebastiaan adviseerde tegen. Met onze aantallen in het begin zouden we daar nog niks aan hebben. Hij had echt moeiteloos meer kunnen verkopen, maar koos daar dus niet voor. Dat schept zoveel vertrouwen”, legt Kim uit.
Alle vertrouwen in de toekomst met ons geweldige team!

Niet alleen de machines lopen in Schijndel op rolletjes, ook met haar personeel heeft Kim het echt getroffen. “We hebben een team dat alles ontzettend snel heeft opgenomen en fantastisch werk doet. In de toekomst willen we ook zeker meer aan personeelsuitjes gaan doen, maar ze weten nu al dat we ze enorm waarderen. Dat vind ik trouwens ook belangrijker dan machinerie en digitalisering, dat stukje persoonlijke aandacht. Ik hoef nu geen nummerbordenscanner met een abonnement, ik wil juist de klanten persoonlijk ontvangen of kunnen helpen als ze ergens mee zitten op het stofzuigerplein. Of een kop koffie aanbieden, dat maakt het allemaal gewoon een stuk gezelliger!”
En over 5 jaar? Wie weet een week op vakantie met het gezin

Vroeger hadden Kim en Roel de dieren, nu hebben ze de wasstraat, waar ze 24/7 zorg voor dragen. Én twee jonge kinderen natuurlijk. Gevraagd naar de droom voor over vijf jaar, blijft Kim dan ook realistisch: “ik zou het geweldig vinden om met het gezin op vakantie te kunnen. Drie weken? Nee hoor, een week zou al ongekend zijn! Lekker Europa eerst maar eens verkennen.” De wasstraat zelf is dankzij de machines van ACE en het waterrecyclemechanisme volledig toekomstproof, dus het is voor nu een kwestie van marketing en goed blijven draaien. “Als de zon gaat schijnen willen we kijken naar de echte mooie aantallen die we kunnen draaien, maar voor nu doen we het al hartstikke goed. Dat geeft me alle vertrouwen in de toekomst!” sluit Kim af.

V E R D E R  L E Z E N ?

Bekijk onze interviews